måndag 12 december 2011

Tändstickspalatset

Jag har varit i Stockholm några dagar i samband med en kurs i Ekonomistyrning. Vi höll till i otroligt vackra lokaler där Lundqvist & Lindqvist erbjuder konferensmöjligheter.

Kurslokalerna som är belägna i Tändstickspalatset, är otroligt vackra och smakfullt inredda. Skulle vilja göra precis likadant hemma, men har redan insett två problem:
- För liten yta
- För lite pengar, då jag förstått att förutom auktionsfynd så har bland annat Svenskt Tenn varit inköpsställen.

Men för den skull så är det ju ingenting som hindrar att man kan njuta av den vackra miljön, och beundra de personer som inrett dessa lokaler. Under de dagar kursen höll på, la man märke till fler och fler detaljer. Det var en blandning av alla möjliga stilar egentligen, men ändå så passade allt ihop, det kände man direkt. Mycket vackert!

Den trevliga stämningen bidrog naturligtvis också personalen till, som servade oss med god mat och gott fika.







Tändstickspalatset är en kontorsbyggnad på Västra Trädgårdsgatan 15 i centrala Stockholm, väster om Kungsträdgården.
Byggnaden beställdes av Ivar Kreuger som huvudkontor för Svenska Tändsticks Aktiebolaget (idag känt som Swedish Match), och ritades av den svenske arkitekten Ivar Tengbom. Tengbom blev senare internationellt känd för sin byggnad Stockholms konserthus, vars enkla nyklassicism fick beteckningen Swedish grace. Källa: Wikipedia




Denna brokiga samlig tändsticksaskar och fordral kunde man se i den kurslokal vi höll till.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar